Se alla
Lars Tysklind

Lars Tysklind

Ledamot - Västra Götalandsregionen

Kontaktuppgifter

Övriga uppdrag

Oppositionsråd

Lars Tysklind: Det är bara framtiden du kan förändra

Lars Tysklind är ledamot i regionfullmäktige från norra valkretsen. Lars är född och uppvuxen på Tjärnö utanför Strömstad. Han är gift, har tre barn och 5 barnbarn. Idag är han oppositionsråd i Strömstad och jobbar någon dag då och då som tandläkare vid Folktandvården. Lars har tidigare varit riksdagsledamot.

Intresset för politik och samhällsfrågor har funnits där så länge Lars kan minnas och mycket av hans liv har kretsat kring det. Ett annat intresse är historia, som han även har studerat på universitet, och han läser gärna böcker som anknyter till verkliga historiska händelser. 35 Göteborgsvarv har han också hunnit med att springa genom åren.

Vilka frågor är viktigast för dig? 

– Jag har ett väldigt brett politiskt intresse. Generellt tycker jag att frågor som påverkar enskilda människor i vardagen är de viktigaste. Det handlar om skola, miljö, trygg och tillgänglig sjukvård, infrastruktur, energipolitik, samhällsplanering och mycket mer, säger Lars. Under den kommande mandatperioden vill han se reformer som jämnar ut skillnaderna mellan stad och land. En trygg och tillgänglig vård står högt upp på listan.

– Liberalernas prioriteringar skola, integration och miljö/klimat går tämligen lätt att få in här. Men personligen vill jag lägga till arbetet med att alla, oberoende var man bor, ska ha trygg och tillgänglig vård, utifrån lokala förutsättningar.

Vad gör du på fritiden? 

– Barnbarnen står högst på listan. Sysslar annars med allt som hör fritidshuset till, med mycket fokus på grönsaksodling och vedhuggning. Fiskar en hel del, numera främst havsöring, makrill, krabba och hummer. Är nog en samlare för jag lägger mycket tid på bär- och svampplockning. Lars är en lugn, målmedveten och rationell person som gillar det jordnära.

– Jag tycker att jag över tid utvecklat en nyttig självdistans, det vill säga att jag inte tar mig själv på så stort allvar och detta kombinerar jag med relativt stort självförtroende. Strävsam, uthållig och stort tålamod sammanfattar Lars väldigt väl men det finns en sak som han ogillar.

– Jag tycker väldigt illa om när människor behandlas orättvist, berättar Lars. Som ledare och politiker fokuserar Lars på det som förenar och det som kan ta en fråga vidare. Han söker inte konflikt i onödan.

– Jag tror att jag är en lyssnande ledare som bejakar andra. Vinnlägger mig att försöka förstå vad någon egentligen säger. För mig är inte det viktiga att det blir exakt som jag tycker från början utan att gruppen gemensamt får till bra lösningar där alla känner sig delaktiga, avslutar Lars Tysklind.

 

Snabba frågor

Född: I februari 1953 i Strömstad

Drömmer om: Samla familj och släkt.

Studier: Tandläkare

Favoritcitat: ”Herr Hitler är en förolämpning” (Inte minst beroende på att det krävdes mod när Torgny Segerstedt skrev detta 1933

Motto: Det är bara framtiden du kan förändra.

Äter: Allt, dock lite tveksam till surströmming.

Dricker: Allt, men gärna bubbelvatten och gott vin.

Reser till: Hälsa på barn och barnbarn på andra sidan Sverige.

Kör: Volvo V70.

Läser: Mest tidningar och politiska handlingar men också en och annan deckare.

Lyssnar på: Haaks.

Tittar på: Nyheter och sport.

Kontaktuppgifter

...