Se alla

Ann Molander

Gruppledare i Region Halland

Kontaktuppgifter

Ann Molander: Det behövs satsningar på vårdcentralerna i hela länet

Ann Molander är Liberalernas gruppledare i regionfullmäktige i region Halland. Hon är född och uppvuxen i Halmstad, och har nyligen flyttat tillbaka dit efter många år i Kungsbacka. Hon har arbetat över 20 år inom sjukvården, både i offentlig och privat regi. Tillsammans med sin make driver hon familjeföretag.

– Från början var det idrotts- och föreningsengagemang som tog min tid. Sen var det vänner till mig som gjorde att jag följde med på möten med Liberalerna och på den vägen är det. Att få möjligheten att försöka göra det bättre för andra människor är en förmån att få vara en del i, berättar Ann som brinner för den enskilde människans frihet och egna val i livet.

Anns ledarskap kännetecknas av att hon är tydlig, lyssnade, rättvis och omtänksam. Hon gillar ordning och reda. För Ann är den viktigaste frågan sjukvården.

– Människan i centrum. Inom hälso- och sjukvården både som patient, medarbetare och anhörig. Som patient stärks man av makt och kunskap, att kunna välja, vara delaktig och av ett bemötande som gör vården personlig, säger Ann.

Under den kommande mandatperioden vill hon jobba vidare för att alla ska ha en husläkare, en fast läkare. 

– Jag vill att alla ska ha en fast läkare och sjuksköterskekontakt på våra vårdcentraler. Vi behöver bättre kontinuitet och tillgänglighet till den nära vården. Jag vill införa äldrevårdcentraler likt de barnavårdscentraler som finns i dag. Dessutom behövs satsningar på vårdcentralerna i hela länet, fortsätter hon.

Ann tycker det är självklart att lyssna på vad invånarna tycker är viktigt och att alltid ställa frågan hur beslutet påverkar den enskilde.
– Det måste bli enklare att komma i kontakt med olika sjukvårdsinrättningar, säger Ann. Andra frågor som hon lyfter fram som viktiga är säkerhet, trygghet, rättsväsendet och valfrihet.

Som person tror hon att andra upplever henne som engagerad, rak och att hon bryr sig. På fritiden gillar hon att fixa, renovera, snickra och måla. Det blir många projekt. 

– Jag gillar utförsåkning och att ge mig ut o cykla. Att åka skidor är en härlig frihetskänsla och man kommer lite längre och få se mycket när man cyklar, avslutar Ann. 

 

Snabba frågor 

Född: 1965 på Halmstad BB

Bor: Forsbäck i Kungsbacka

Drömmer om: Årstiderna som ger oss olika upplevelser

Studier: Gymnasieutbildning samt olika kortutbildningar efter det.

Favoritcitat: Var intresserad av framtiden. Du kommer tillbringa resten av ditt liv där.

Motto: Vara engagerad.

Äter: Gärna Thai.

Dricker: Det som passar för stunden.

Reser till: Där dottern jobbar (hon är showartist).

Kör: Bil och ibland Motorcykel.

Läser: Böcker som fångar mitt intresse.

Lyssnar på: Det mesta, men oftast mer rockbetonad musik.

Tittar på: Kopplar av till olika serier.

Kontaktuppgifter

...