Se alla

Liberalerna går i opposition i Västra Götaland

Onsdag 19 oktober 2022

I samband med regionfullmäktiges sammanträde den 25:e oktober väljer Liberalerna, Moderaterna, Kristdemokraterna och Centerpartiet att gå i gemensam opposition i Västra Götalandsregionen. Det innebär att ett svagt rödgrönt minoritetsstyre, bestående av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet, kan tillträda.

– Vi kommer vara en tuff men konstruktiv liberal kraft i regionfullmäktige. Det är ett arbete som vi kommer göra i samverkan tillsammans med M, KD och C. Vi kommer driva på för fortsatta satsningar på primärvården, reformer som ökar friheten för fler och skapa goda förutsättningar för regionens personal. Västra Götaland får inte kantra i vänsterdiket, säger Pär Lundqvist, tillträdande regionråd för Liberalerna.

Pär Lundqvist
Pär Lundqvist

Liberalerna har ingått en valteknisk samverkan med M, KD och C. Det är en uppgörelse som innebär att partierna gemensamt kommer att tillsätta oppositionens poster som vice ordförande i regionens nämnder och styrelser.

Liberalernas nomineringsmöte i Västra Götaland beslutade den 17:e oktober att utse Pär Lundqvist till regionråd och ledamot av regionstyrelsen. Mötet beslutade även att utse Pär Johnson till ersättare i regionstyrelsen.